Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача от агнешки крачка

Пача от агнешки крачка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пача от агнешки крачка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешки крачка - 2 кг
  • ориз - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • чесън - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крачката се почистват и измиват. Сваряват се в подсолена вода, заедно с черния пипер, бахара и дафиновия лист. Когато са готови, месото се обезкостява, нарязва и се връща в бульона.

Сипва се оризът и щом той се свари, се застройва с яйцата. Добавя се червеният пипер и маслото. Сваля се от котлона и се сипва счуканият чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: