Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Най-вкусната гъбена чорба с чесън

Най-вкусната гъбена чорба с чесън

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Най-вкусната гъбена чорба с чесън
Снимка: Сергей Анчев
1 / 5
15/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ароматна, вкусна и толкова лесна, че никой няма оправдание да не я приготви веднага"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г от магазина, не много дребни
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • растително масло - - 3 с.л.
  • краве масло - 60 - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • копър - 2 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.

В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.

Разбърква се добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Наистина стърахотна рецепта, препоръчвам.
Аз лично сложих и половин глава лук,риган вместо копър и пет препълнени лъжици брашно
25.02.2024 11:07
1
Анонимен
Анонимен
Стана вкусна и ароматна супичка! За по-голяма плътност добавих и две супени лъжици пшеничен грис.
Благодаря за рецептата!
09.02.2024 12:24
1
Анонимен
Анонимен
Много вкусно супа, благодаря за рецептата!
07.02.2024 19:45
Анонимен
Анонимен
Страхотна ароматна супа. Браво :-)
Сложих и лук.
15.01.2024 22:08
1
Анонимен
Анонимен
Пробвай с мащерка и лук задължително .
01.11.2023 20:06
1
Анонимен
Анонимен
Лук не се ли слага?
01.11.2023 13:42
2
Анонимен
Анонимен
тази гъбена чорба определено е много вкусна, вече няколко пъти я правя
28.03.2023 07:18
4
1
Анонимен
Анонимен
Нещо не е за моя вкус.
23.01.2023 21:23
1
Анонимен
Анонимен
Копър не ми се връзва с гъбена супа, ползвам чаена лъжичка риган. Невероятен горски аромат придава на супата.
21.01.2023 10:40
3
2
Потребител#253543
Потребител#253543
Както казват старите хора - прост като гъбена чорба! :)
29.07.2020 22:18
2
Veronika Vicheva
Veronika Vicheva
Добавих и малко оцет в купичката със супа, получава се много добре.
30.03.2020 16:50
1