Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашна саздърма от рагу и сърца

Домашна саздърма от рагу и сърца

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Домашна саздърма от рагу и сърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
15
"Не се притеснявайте - така приготвена тази домашна саздърма от рагу и сърца издържа повече от месец в хладилника"

Необходими Продукти

  • рагу - 8 кг
  • сърца - 5 кг
  • дафинов лист - 7 бр
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - 20 зърна
  • сол - 8 с.л. ситна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимате голяма тенджера и наливате 10л вода.

Рагуто се почиства добре от ситните кокалчета и се измива, сърцата се почистват от ципите и се режат на парчета по една хапка.

Слагате всичко да заври за 3-4 мин и изливате водата.

Наливате в тенджерата чиста вода, слагате солта и смлените бахар и черен пипер, както и рагуто.

Варите рагуто, докато започне да се разпада, вадите го за обезкостяване.

Прецеждате бульона, за да няма някое кокалче.

В прецедения бульон слагате сърцата, за да се доварят за 45 мин.

Добавяте и обезкостеното месо да поври още 5 мин заедно със свинските сърца.

Забъркват се добре и докато е още топло, се слага в буркани.

Не се стерилизира саздърмата.

Така в хладилник домашната саздърма от рагу и сърца издържа повече от месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: