Начин на приготвяне
Взимате голяма тенджера и наливате 10л вода.
Рагуто се почиства добре от ситните кокалчета и се измива, сърцата се почистват от ципите и се режат на парчета по една хапка.
Слагате всичко да заври за 3-4 мин и изливате водата.
Наливате в тенджерата чиста вода, слагате солта и смлените бахар и черен пипер, както и рагуто.
Варите рагуто, докато започне да се разпада, вадите го за обезкостяване.
Прецеждате бульона, за да няма някое кокалче.
В прецедения бульон слагате сърцата, за да се доварят за 45 мин.
Добавяте и обезкостеното месо да поври още 5 мин заедно със свинските сърца.
Забъркват се добре и докато е още топло, се слага в буркани.
Не се стерилизира саздърмата.
Така в хладилник домашната саздърма от рагу и сърца издържа повече от месец.