Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Мезета»Домашна козя саздърма

Домашна козя саздърма

Домашна козя саздърма
Снимка: Ганка Николова Енчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Забравете всичко, което знаете за пастърмата - тази козя пастърма ще ви смае"

Необходими Продукти

  • козе месо - 5 кг
  • козе месо - 10 кг с кост
  • едра сол - 18 г на 1 кг чисто месо
  • черен пипер - 5 г на 1 кг (на зърна)
  • бахар - 3 г на 1 кг (на зърна)
  • дафинов лист - 0.5 г на 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагат се месото и костите да врят на бавен огън за 1 час. След това се оставят да изстинат напълно.

Обира се образувалата се лой от повърхността. После отново се връща на огъня за 1 час.

Свареното месо се накъсва на ситни парченца, месото се обира от костите и се добавя към накъсаното месо.

В отделен съд се разтопява лойта, прибавя се месото, солта и всички други подправки.

Запържва се до изпаряване на водата. Оставя се да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: