Начин на приготвяне
Реших да споделя рецептата за сладко от домати на Баба Снежи от Ахтопол. Мажехме безброй филийки с това сладко в детските години.
Гарантирам, че направите ли го веднъж, ще се влюбите!
Нарязвате доматите на много ситно, но не ги мелите. Добавяте към доматите 3 л вода и 1 кг захар и 150 мл безалкохолна мента, слагате на котлона на слаб огън.
Бъркате периодично, докато се сгъсти, колкото повече се сгъстява, иска повече бъркане, за да не загори.
Цели се нормална гъстота според предпочитанията, аз лично не чакам да стане много гъсто.
Когато изключите котлона, добавяте канелата, меда и ванилията и разбърквате добре сместа.
Сипвате в бурканчета сладкото и стерилизирате, като засичате 25 мин от момента, в който водата заври.
Става уникално сладко от зелени домати с перфектна комбинация от аромати и много добра консистенция!
Да Ви е сладко!