Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени зелени домати

Пържени зелени домати

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пържени зелени домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Пържени зелени домати, от които всеки иска да си бодне и чиято рецепта всеки иска"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 7 бр.
  • царевично брашно - 60 г
  • брашно - 40 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • бакпулвер - 2 с.л.
  • пипер - 1/4 ч.л. лют
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 3/4 чаша
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелените домати се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см. Поръсват се със сол и се оставят около 30 минути на студено, след което се изплакват и подсушават.

В подходящ съд се смесват царевичното нишесте, брашното, бакпулвера, зехтина, олиото и бакпулвера.

Продуктите се объркват добре, като към тях се прибавя водата и жълтъците.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят към останалите продукти.

Резените зелени домати се потапят в така приготвената смес и се пържат около 3 минути на страна.

Изваждат се върху хартиени салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират.

Пържените зелени домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: