Хайдутски кебап

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Хайдутски кебап1 / 2
30/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг контрафиле
  • наденица - 500 г сурова
  • черен дроб - 500 г свински
  • гъби - 300 г печурки
  • лук - 500 г
  • доматено пюре - 100 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 50 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го запържете в половината от олиото. Когато се запечата от всички страни е време да добавите лука и гъбите, нарязани на филийки. Задушавайте продуктите на умерен огън до омекването на зеленчуците.

Добавете доматеното пюре, което сте разтворили в малко хладка вода. Разбъркайте и запържете за няколко минути. Налейте 300 мл гореща вода и задушавайте на бавен огън до готовност на месото.

Ястието се овкусява с чубрица и сол на вкус. Загрява се останалото олио и се запържва наденицата, предварително нарязана на колелца.

Черният дроб се реже на едри парчета. Овалва се в брашно, отстранява се излишното и се пържи за кратко. Всички продукти се смесват, прехвърлят се в подходящ съд и се запичат около 15 минути в предварителна загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне ястието се поръсва със ситна нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: