Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Скариди с масло и бяло вино на тиган

Скариди с масло и бяло вино на тиган

Скариди с масло и бяло вино на тиган
Снимка: Вероника Йончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Перфектната вечеря за вашето любимо бяло вино със сигурност включва скариди в масло"

Необходими Продукти

  • скариди - 300 г почистени
  • масло - 50 г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • копър
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява в керамичен тиган, добавя се ситно нарязания чесън.

След като чесънът стане златист, се добавят скаридите. Сол на вкус.

Добавя се бялото вино и се пържи до готовност на скаридите.

Когато са готови скаридите на тиган, се изваждат от тигана и се поръсват с пресния чесън.

Съчетават се скаридите с масло на тиган перфектно с чашка изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: