Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от смокини

Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от смокини

Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от смокини
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"С огромно желание направихме тази бисквитена торта и с още по-голямо желание ще я поднесем за десерт на всички"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 1/2 кутия
  • бисквити - 1 пакет Закуска
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладко от смокини - 1 пюрирано бурканче
  • орехи - 3 шепи
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме заквасената сметана с маскарпонето и захарта.

Към сместа прибавяме и сладкото от смокини.

Вземаме си съд, в който нареждаме 1 ред бисквити.

Върху него изсипваме 1/3 от крема.

Поръсваме с една шепа смлени орехи.

Нареждаме отново бисквити, след това крем и накрая орехи.

Това се повтаря, докато свършат всички съставки.

Бисквитената торта завършваме с крема, заглаждаме добре и оставяме в хладилника да престои около 3-4 часа.

Поднесете с удоволствие бисквитена торта с маскарпоне и сладко от смокини

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: