Начин на приготвяне
Приготвяме крема, като две пакетчета инстантен крем на Д-р Йоткер разбираме в 800 мл студено мляко.
Приготвяме си тава, в която ще правим тортата.
Редим ред бисквити, като предварително потапяме в мляко, всяка една бисквитка.
Отгоре намазваме с крема, поръсваме с канелена захар и разстиламе сладко от смокини.
Върху тях отново редим бисквити, потопени в прясно мляко, намазваме с крем, поръсваме с канелена захар и разстиламе сладко от смокини.
Последният ред от бисквити го редим отново като всяка бисквита е потопена в прясно мляко.
Остатъкът от крема го объркаме с останалият крем намазваме бисквитите, поръсваме с канелена захар и ленено семе.
Накрая нареждаме пресните смокини за разкош.
Бисквитената торта става много ароматна. Трябва да престои няколко часа в хладилник преди сервиране.