Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аспержи и брюкселско зеле в масло

Аспержи и брюкселско зеле в масло

Аспержи и брюкселско зеле в масло
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Апетитна гарнитура от аспержи и брюкселско зеле в масло"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 300 грама
  • аспержи - 300 грама
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л, веган
  • черен пипер - 3 - 4 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете аспержите с белачка за картофи, отрежете дебелите краища.

Сгорещете маслото и олиото в тиган, сипете брюкселското зеле, а малко след него добавете аспержите.

Сложете капак на тиган и задушете зеленчуците, като от време на време разбърквате.

След 10 минути зеленчуците са готови. Порсъете ги с черен пипер и сол на вкус, може да добавите и малко счукан чесън.

Аспержите и брюкселско зеле в масло са страхотна гарнитура, подходяща за различни видове месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: