Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и я омесете заедно с наситнения лук, предварително накиснатия сухар и яйцето. Овкусете с чубрица, черен пипер, чили и кимион. Разбъркайте и приберете в хладилник за няколко часа.
От овкусената кайма оформете кюфтенца. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрятото олио.
Идва ред на доматения сос. Почистете чесъна и лука, наситнете и ги заедушете в малко загрята мазнина. Добавете доматите и посолете, прибавете и наситнения босилек.
Измийте картофите и ги нарежете. Сложете ги в тава за печене и ги посолете. Полейте ги с малко олио и сипете върху тях доматения сос.
Между картофите разположете и пържените кюфтенца.
Покрийте с фолио и сложете тавата във фурната. Загрейте я на 200 градуса и печете ястието до готовност - около 40 минути.
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Кюфтетата и картофите с доматен сос на фурна са много вкусни.