Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с доматен сос на фурна

Пиле с доматен сос на фурна

Пиле с доматен сос на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Такива гозби ни дайте - сочно месце и сос, който да ни накара буквално да оближем чинията"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - консерва
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета. Запържете го в тенджера с малко мазнина. Добавете лука, нарязан на дребно, а след това и консервата домати.

Нарежете чесъна на дребно. Сложете и него вътре заедно с подправките. Налейте малко водичка и варете на тих огън.

Преди месото да стане готово, прехвърлете в подходяща тавичка.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете, докато доматеният сос се сгъсти.

Поръсете готовото пилешкото с доматен сос с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: