Начин на приготвяне
Тази цветна и богата салата, освен, че е красива е и много вкусна и хранителна. Тя благополучно може да послужи за един питателен обяд или вечеря, и да ни засити и задоволи апетита и сетивата.
Айсбергът за салатата се измива и накъсва. По желание може да се смеси и с други салатени листа като лоло верде и росо.
Смесват се с чери доматите и мини моцарелата, и се вкусяват се със зехтин, сол и балсамов оцет по желание.
Разпределят се в две салатени купи и се поръсват с хрупкавия зърнен флейкс, пестото и настърган пармезан.
Отстрани се слага горгонзолата на няколко парченца, както и лъжица доматен сос за салата.
Върху готовата салата със сирене се поставя рукола, поръсва се със зехтин и се поднася.
Добър апетит! Насладете се на една невероятна богата салата с айсберг и горгонзола!