Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с горгонзола и спанак

Лазаня с горгонзола и спанак

Лазаня с горгонзола и спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Кори, сирене, спанак - не се бъркайте обаче, това не е баница, а лазаня с вкусна плънка"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг пресен
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • горгонзола - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бешамел - 1 л готов
  • кашкавал - за поръсване
  • кори за лазаня - 1 пакет (500 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака от дръжките. Измийте и изцедете добре.

В тиган сложете малко мазнина и изчакайте да загрее. Добавете лука и чесъна, нарязани на дребно. Запържете, докато омекне. Сложете спанака и изчакайте няколко минути. Изключете, посолете и поръсете с черен пипер.

Сложете едно яйце и разбъркайте, докато е топло. Добавете синьото сирене Горгонзола /натрошено/. Разбъркайте отново.

Пригответе корите за лазаня според указанията на опаковката. Аз ги сложих в топла вода за 5 минути.

На дъното на тавичка налейте малко сос Бешамел. Наредете кори от лазаня, поръсете с малко от сместа със спанака, малко Бешамел, отново кори и така до изчерпване на количествата, като завършете с кори.

Отгоре налейте всичкия Бешамел, който ви е останал, поръсете с кашкавал и печете лазанята в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30- 40 минути.

Лазанята с горгонзола и спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: