Начин на приготвяне
Изчистете спанака от дръжките. Измийте и изцедете добре.
В тиган сложете малко мазнина и изчакайте да загрее. Добавете лука и чесъна, нарязани на дребно. Запържете, докато омекне. Сложете спанака и изчакайте няколко минути. Изключете, посолете и поръсете с черен пипер.
Сложете едно яйце и разбъркайте, докато е топло. Добавете синьото сирене Горгонзола /натрошено/. Разбъркайте отново.
Пригответе корите за лазаня според указанията на опаковката. Аз ги сложих в топла вода за 5 минути.
На дъното на тавичка налейте малко сос Бешамел. Наредете кори от лазаня, поръсете с малко от сместа със спанака, малко Бешамел, отново кори и така до изчерпване на количествата, като завършете с кори.
Отгоре налейте всичкия Бешамел, който ви е останал, поръсете с кашкавал и печете лазанята в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30- 40 минути.
Лазанята с горгонзола и спанак е готова.