gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Торта със сметана и маскарпоне

Торта със сметана и маскарпоне

Kristina9595Kristina9595
Новак
9801523
Торта със сметана и маскарпоне
Снимка: Kristina9595
1 / 3
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Неустоима торта с маскарпоне за всеки повод! Ето как се прави:

Извадете яйцата и прясното мляко от хладилника един час, преди да започнете да правите тортата.

Загрейте фурната до 170 градуса.

Намажете страните с масло на форма с падащо дъно и сложете хартия за печене.

В купа пресейте сухите съставки – брашно, сода бикарбонат, бакпулвер и сол. Разбъркайте добре.

В друга купа си пригответе течните съставки – счукайте двете яйца и ги разбъркайте, към тях добавете, докато разбърквате олио, мляко и екстракт от ванилия. Добавете захарта и разбийте добре.

Добавете брашнената смес към течната, докато сместа стане гладка. Разтопете шоколада с млякото на водна баня. Оставете да се охлади малко и го добавете към сместа.

Разделете сместа по равно на 2 части. Сложете сместа във форма с падащо дъно (24 см) с предварително застлана хартия за печене и печете на 170 градуса за около 30 мин. Печете блатовете за торта до суха клечка.

Охладете всеки един блат поне за 10 минути преди да го извадите от формата. И двата блата трябва да бъдат охладени, преди да сглобите тортата. В противен случай кремът бързо ще се втечни и разпадне.

За крема с Маскарпоне:

Разбийте течната сладкарска сметана с пресятата пудра захар до твърди върхове. Добавете ванилията и маскарпоне и не разбивайте много. Само за кратко.

За сглобяване:

Поставете първия блат върху поставка за торта, сиропирайте леко с еспресо, добавете крем с маскарпоне, отново блат, сиропирайте отново с еспресо и намажете отгоре и отстрани с крема.

Декорирайте тортата със сметана и маскарпоне според въображението. Например с ягоди с шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: