Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с 150 г захар до побеляване. Постепенно добавете брашното, като не спирате да разбивате. Изсипете сместа равномерно в тавата от фурната, която сте застлали с хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади.
Отделете си череши за декорация, а останалите изчистете от костилките. Сложете ги да се варят със 100 г захар и 100 мл вода за 15 минути.
Разбийте с миксер рикотата, пудрата захар, ванилията и маскарпонето. Отделете изпечената платка и сиропирайте леко с полученият сироп от черешите.
От крема отделете една чаша за покриване на тортата, а към останалия прибавете конфитюра от черешите.
Намажете с този крем платката и я разрежете на шест ленти. Навийте една лента на стегнато руло и го изправете в центъра на поднос.Навивате останалите ленти около рулото като на последната лента скосявате края.
С крема, който отделихте, намазвате тортата отгоре и по стените и прибирате в хладилник за три часа.
Разтопете белия шоколад на водна баня, изчакайте да се охлади леко и залейте тортата.
Декорирайте тортата с черешите, които заделихте, и сложете в хладилник, за да се стегне шоколадът.
Тортата с маскарпоне и череши е готова.
Източник: Ралица Николаева