Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на крема. В дълбока купа поставяме маскарпонето и течната сметана /които са охладени във фризера за 15 минути/, пудрата захар и ванилията.
С миксер на висока скорост разбиваме сместа до тънки връхчета. На поставка за торта поставяме първия блат, около него захващаме подвижен ринг за торта. Изсипваме крема върху блата и отгоре поставяме втория блат.
Поставяме тортата в хладилника за една нощ.
На другия ден приготвяме шоколадовата глазура, като на котлона на водна баня разтопяваме шоколада, прибавяме прясното мляко и разбъркваме до хомогенна смес.
Сваляме ринга от тортата, изчакваме малко шоколадовата глазура да се охлади и я изсипваме върху тортата.
Украсяваме с нарязана смокиня, червена боровинка и поръсваме с кокосови стърготини.
Тортата с маскарпоне и шоколад е страхотна.
Коментари
Поздрави!