Домашни сладки Ишлери

00000000000000
Чирак
11272
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашни сладки Ишлери2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ето ви най-бързият начин да прескочите до ориенталския сладък вкус на съседна Турция"

Необходими Продукти

  • краве масло - 150 г, на стайна температура
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 70 г
  • жълтък - 1 бр.
  • какао на прах - 3 с.л.
  • Крем
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г
  • ванилова захар - 2 пак.
  • Шоколадова глазура
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • шоколад - 100 г за готвене
  • краве масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези уникални шоколадови бисквити, които се продават в кутии, смесете брашното и какаото. Прибавете маслото и жълтъците на стайна температура и замесете тесто.

За да се разточва добре тестото, трябва маслото напълно да се попие в брашното, така че да се получи маса на трохички, която после се замесва в топка.

Покрийте тестото за шоколадовите сладки с кърпа и го оставете за 5 минути, докато поръсите тавата с брашно.

Разточете тестото с дебелина 3 мм. Нарежете малки кръгчета и ги печете около 15 мин на 220 °C. Оставете печените бисквитки да се охладят. През това време пригответе крема.

В купа разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар на пяна, след което сложете да се готвят на водна баня.

Бъркайте непрекъснато, докато водата ври лекичко. Не позволявайте яйцата да се сварят в никакъв случай.

Когато яйченият крем се сгъсти, го сложете на студено и го смесете с маслото, което сте разбили на пяна с миксера. Маслото и крема смесете на ръка с дървена лъжица или бъркалка. След това сложете крема върху всяка бисквитка и ги слепете по две. Полейте с глазура от шоколад.

Глазурата за слепените сладки може да приготвите по няколко начина, аз я направих така:

Разтопете захар във вода, прибавете маслото, след като се разтопи прибавяте шоколада, бъркате добре да се смеси всичко и поливате бисквитките.

Ишлери са най-вкусни, когато отстоят ден-два!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: