Начин на приготвяне
Изсипете захарта в по-дълбок съд, добавете газираната вода, олиото и разбъркайте с телена бъркалка.
Смесете брашното, смесено с бакпулвер, добавете канелата, конфитюра от сливи и разбъркайте с ръчна бъркалка, така че всички съставки да се смесят.
Изсипете сместа за домашните сладки в намаслена и набрашнена тава за печене (среден размер). Печете в добре загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Извадете кората от фурната, покрийте я с чиста кухненска кърпа и я оставете да се охлади.
Използвайте формички във формата на сърце, за да оформите сладките.
Залейте ги с шоколадова глазура и поръсете с цветни пръчици.
Оставете глазурата да стегне, след това поднесете домашните сладки сърца и им се насладете.