Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушена скара с гъби

Задушена скара с гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Задушена скара с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • масло - 100 г
  • гъби - 250 г
  • домати - 2 бр. (от консерва)
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се изпича на скара.

Маслото се загрява и в него се задушават нарязаният праз и пасираните домати. Добавят се нарязаните гъби.

Поръсва се със солта и чубрицата и се пресипва в гювеч, заедно с месото. Задушава се на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: