Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Задушена скара по сопотски

Задушена скара по сопотски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Задушена скара по сопотски1 / 2
29/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Мераклиите знаят, че не е достатъчно само да изпечеш месото на скара, майсторлъкът е след това да го задушиш, ама с мерак"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 гр.
  • гъби - 250 гр.
  • масло - 100 гр.
  • домати - 100 гр.
  • праз - 100 гр.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът, нарязан на колелца, и доматите, нарязани на дребно, се задушават в мазнината. След това се прибавят гъбите, нарязани на ивички, поръсват се със сол и чубрица и се задушават до омекване.

Сместа се изсипва в гювеч и към нея се прибавят месото, предварително приготвено като шишчета и опечено на скара, и черният пипер.

Гювечът се похлупва с капак и ястието се задушава около 10 минути на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка: