Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чомлек»Бърз чомлек със свинско

Бърз чомлек със свинско

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Бърз чомлек със свинско2 / 2
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Няма суетня, няма въртене - просто слагате продуктите в тенджерата и чакате, защото хубавите работи стават бавно"

Необходими Продукти

  • джолан - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бульон - 250 мл телешки
  • лук - 5 глави
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 зрънца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дебели филии, а картофите на едри парчета. Наредете лука на дъното на намазнен гювеч. Посолете и върху лука сипете нарязания на едро джолан.

Отново посолете и прехвърлете картофите и морковите. Добавете обелените скилидки чесън и подправките.

Полейте с бялото вино, бульона и олиото. Затворете капака и гответе до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Траяна
Траяна
Ако готвите джолана само толкова време, повярвайте ми няма да можете да си изчистите зъбите повече.Всички добри домакини знаят, че свински джолан се готви минимум 3 часа, ако не е предварително сварен в тенджера под налягане.Извини ме Борка, ама ти си явно пълен дилетант в кухнята, или само си гледал жена си, ама не много внимателно(през това време са давали мач)
16.01.2014 19:28
4