Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Чомлек»Чомлек със свинско и печурки

Чомлек със свинско и печурки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Чомлек със свинско и печурки
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
34 мин.
Порции
4
"Страхо.... Извинете, но ние сме възпитани и не говорим с пълна уста. Вижте рецептата за това неустоимо ястие тук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг
  • лук - 3 гл. кромид
  • чесън - 1 глава стар
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 500 г печурки
  • картофи - 500 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • целина - 1 глава
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на големи хапки, лукът на шайби, чесънът и морковите на колелца, картофите на големи парчета, гъбите на ивици.

В дъното на гювеча се слага олио, ред зеленчуци, ред месо и така редуваме всичко до изчерпване на продуктите.

Накрая слагаме виното, олиото и вада. Захлупваме с капака. Ястието се пече на фурна около 4 часа на бавен огън. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Да, много е вкусно. Лесно е за приготвяне.Струва си да се опита.Единствено че се пече бавно, но пък си заслужава чакането.
04.05.2016 13:21
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно! Браво за хубавата рецепта!
04.05.2016 12:37