Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Моят сладкиш с кроасани и крем карамел

Моят сладкиш с кроасани и крем карамел

Моят сладкиш с кроасани и крем карамел
Снимка: Кристиан Александров
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако ви останат кроасани, задължително, ама задължително да приготвите с тях този крем карамел сладкиш"

Необходими Продукти

  • кроасани - 3 бр. с пълнеж от крем брюле
  • кроасани - 2 бр. с пълнеж от ванилов крем и вишни
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • краве масло - 1 с.л. твърдо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В правоъгълна тава сипваме 1 ч.ч. захар и раздрусваме, за да покрие плътно дъното.

Поставяме в загрята на 150 °C фурна и оставяме да се карамелизира захарта. Изваждаме тавата от фурната и оставяме леко да се охлади.

Разбиваме яйцата с останалата захар и добавяме прясното мляко и ваниловата захар. Разбъркваме хубаво.

Нарязваме кроасаните на филийки с дебелина около 2 см и ги подреждаме плътно върху карамела.

Заливаме отгоре със сместа.

На различни места поставяме по малко масло върху сладкиша с кроасани.

Печем нашия крем карамел в тава на 150 °C 40 минути.

Оставяме готовия сладкиш с кроасани и крем карамел за 10-12 часа, да се стегне, и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: