Тортилени фунийки с пилешко
Tortilja fišeci sa piletinom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Такос»Тортилени фунийки с пилешко

Тортилени фунийки с пилешко

Korisnik#243428Korisnik#243428
Чирак
63803
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Тортилени фунийки с пилешко
Снимка: Анонимен
1 / 7
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Колко неща могат да се приготвят с тортили..."

Необходими Продукти

  • тортили - 20 бр.
  • пилешко месо - 600 г, сварено
  • лук - 2 глави
  • червени чушки - 2 бр.
  • халапеньо - 1 бр. (или друга люта чушка)
  • тако сос - 200 мл
  • чедър - 300 г
  • монтерей джак - 300 г сирене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото, лука, червената чушка и лютата чушка нарежете на ситно, прибавете тако соса и смесете всичко добре. Подправете със сол и черен пипер.

Тортилите нарежете през средата, на половината сложете лъжица от настърганото чедър сирене, на другата половина от другото сирене (не е заължително да е Монтерей Джак) и след това от другата плънка. Навийте на фунийка.

Наредете ги в тавичка с хартия за печене около бурканче в кръг, поръсете ги с малко сирене и след това наредете другата част (вижте снимките).

Махнете бурканчето и печете такосите 15-20 мин на 190 °C.

Изпечените фунийки сложете в чиния и в средата (където е било бурканчето) сложете купичка с доматен сос (или кетчуп).

Да ви е сладко с тези тортилени фунийки с пилешко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: