Пилешко с бамбук

Пилешко с бамбук
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поканете и приятелите си да опитат от това вкусно пилешко с бамбук по китайски"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г (гърди или бутчета)
  • лук - 2 глави
  • бамбук - 120 г от буркан
  • соев сос - 1 с.л. от гъстия
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на жулиени и се слага в загрятата мазнина. Не се бърка, а щом хубаво се запържи се обръща от другата страна. През това време се нарязва лука на тънки полумесеци.

Когато месото се запечата и от другата страна се добавя лукът заедно с изцедения бамбук. Пържи се до омекване на лука, като периодично се разбърква.

Добавя се соевият сос, черният пипер и солта.

Разбърква се и след минута се маха от котлона.

Пилешкото с бамбук е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: