Пикантни телешки рулца

Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пикантни телешки рулца5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"За всички фенове на рулата, особено за онези, които си пийват и вино"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • кисели краставички - 1 буркан
  • сметана - 200 мл
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • бяло вино - 200 мл
  • горчица - 50 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките шницели (най-добре от бут) начукайте от двете страни, подправете със сол и пипер и от едната страна намажете с горчица.

На единия край на всеки шницел сложете кисела краставичка нарязана на лентички и лук на полумесеци. Навийте на месни рулца и вържете с конец по дължина и по ширина (или с метален обръч като на снимката).

Наредете рулата в тенджера на един ред, сипете бялото вино и задушавайте на средна температура, докато не омекнат (ако е необходимо, долейте още вода).

Когато телешките руладини са сварени, сипете сметаната и оставете още няколко минути да се задушават.

Сервирайте пикантни телешки рулца с картофено пюре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: