Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с моркови и орехи

Сиропиран сладкиш с моркови и орехи

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сиропиран сладкиш с моркови и орехи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Днешното ни предложение за десерт е просто уникално на вкус Непременно запазете тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр., настъргани
  • орехи - 1 ч.ч., нарязани на ситно
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • за сиропа
  • кафява захар - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сироп от водата и захарта. Оставете да се вари около 10 минути след началото на завирането. Преди края добавете лимоновия сок. Охладете го.

Загрейте фурната на 180 °C.

Разбийте яйцата със захарта, прибавете олиото, гриса, брашното с бакпулвера и канелата, орехите, моркова и внимателно разбъркайте всичко, след което изсипете в подмазана и набрашнена тавичка.

Печете сладкиша с моркови в загрятата фурна около 25-30 минути.

Извадете сладкиша с грис от фурната, изчакайте няколко минути да отпочине, нарежете на парчета и сиропирайте внимателно с помощта на лъжица.

Оставете сиропирания сладкиш да изстине.

Сервирайте сиропиран сладкиш с моркови и орехи поръсен с млени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: