Начин на приготвяне
Изкарваме си 6 яйца на стайна температура. Яйцата ги слагаме в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост. Слагаме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме с миксера. Смиламе орехите. Слагаме орехите в кашата.
В брашното прибавяме 1 пакетче бакпулвер и го смесваме с него. Лъжица по лъжица слагаме от брашното в яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно на дъното и по стените.
Изсипваме сместа в тавата и заглаждаме. Загряваме си фурната. Печем сладкиша на 180 градуса. След като го изпечем, го оставяме да изстине напълно. На места го набучваме с клечка за зъби.
В малка тенджера слагаме 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао на прах и 75 г маргарин за сладкиши. След като се разтопи маргаринът и захарта, сиропът е готов.
С горещия сироп заливаме студения сладкиш с черпак. Напоява се сладкишът навсякъде. Трябва сладкишът да попие навсякъде от сиропа. Оставяме сладкиша да изстине и го режем според желаната форма.
Коментари