Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка Баба Гануш

Разядка Баба Гануш

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Разядка Баба Гануш
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусно, по-вкусно, най-вкусно, баба гануш - това е градацията"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 20 мл
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • кисело мляко - 100 мл
  • тахан - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във фурната сложете целите патладжани и ги изпечете. Когато се изпекат ги оставете да се охладят и махнете кората.

В блендер пасирайте вътрешността от патладжана.

Прибавете нарязания на сино магданоз и чесън, киселото мляко, тахана и олиото. Посолете и разбъркайте разядката.

Разядката Баба Гануш е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: