Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Люти чушки рибки в буркани без стерилизация

Люти чушки рибки в буркани без стерилизация

Люти чушки рибки в буркани без стерилизация
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Лютите чушки рибки без стерилизация ще присъстват всяка вечер на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • чушки рибки - 700 грама
  • на всеки буркан
  • захар - 1 с.лъжица
  • сол - 1 с.лъжица
  • вода - до ръбчето
  • маркови - 2 броя
  • аспирин - 1 (стрит на прах)
  • оцет - до чертата
  • магданоз - по 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките рибки и отрежете дръжките им. С нож боднете чушките на няколко места и ги наредете в буркани.

Между тях слагайте нарязан на кръгчета морков и стрък магданоз.

Във всеки буркан сипете по лъжица захар и сол, 1 стрит аспирин. Налейте оцет, който да стига малко под чертата на буркана.

Загрейте вода и напълнете бурканите до горния ръб. Затворете с капачки и обърнете няколко пъти, за да се смесят всички подправки.

Лютите чушки рибки в буркани без стерилизация се съхраняват на хладно.

Ако обичаш да хапваш люти чушки, опитай и другите ни рецепти за люти чушки в буркани или тези пукани люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо да слагам аспирин, когато имам забрана за употребата му. Освен това ако се наложи да престоят повече време бурканчетата с вода цветясват. Хубави хрупкави люти чушки /без значение колко са големи и какъв сорт/ стават със супена лъжица сол /пълна/, лъжица захар/непълна/ и само хубав оцет. Това се отнася за буркан 800 млл. Бурканите се затварят с найлонови капачки. Оставят се на тъмно и дори след две годи са вкусни и хрупкави.
12.09.2023 12:10
29
4
1
Покажи всички подкоментари