Пържени чушки рибки

Пържени чушки рибки
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
"Пържени чушки рибки, които добавят страхотен вкус към всяко ястие. Може да ги съхраните и в буркан за зимата"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг рибки
  • чесън - 2 глави
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2
  • за маринатата
  • оцет - 500 мл
  • захар - 180 г
  • олио - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушлетата се почистват от дръжките и се цепват от към върха.

В дълбока тенджера се налива около 150 мл олио и се слагат половината от чушлетата, затварят се с капак и периодично се разбъркват, като хванете тенджерата заедно с капака и разклатите няколко пъти.

Чушките поомекват за около 6-7 мин, изваждат се и се слагат останалите, процедурата се повтаря.

В същата тенджера, където е останало олио от пърженето, се налива оцетът, водата и се добавя захарта и солта, маринатата се вари около 5 мин.

Чушките се слагат в подходящ съд, чесънът се почиства, нарязва на едро и се слага при чушките, заливат се с топлата марината и се добавят нарязаните копър и магданоз, всичко се разбърква добре.

Пържените чушки рибки са подходящи за директна консумация, като се съхраняват в хладилник.

Може чушлетата в буркани да се съхранят и за зимата, като се сложи аспирин във бурканите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: