Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени люти чушки в буркани за зимата

Печени люти чушки в буркани за зимата

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Печени люти чушки в буркани за зимата
Снимка: Галя Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Зимата няма да дойде, ако не напълните килера с пикантни люти чушлета, за да я посрещнете подобаващо"

Необходими Продукти

  • люти чушлета - около - 2.5 кг
  • захар - 2 кг
  • оцет - 2 л
  • сол
  • чесън
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опукваме чушките леко, колкото да станат шарени.

Сосът го, правим като в тенджера, слагаме да кипнат оцет и захар в съотношение 1:1 и сол на вкус.

Солим и опитваме, докато ни хареса на вкус. Колкото повече сос направите, толкова по-хубави ще бъдат чушленцата, защото не се приблъскват и мачкат в буркана.

Като кипне сладко-киселата марината, го махаме от огъня и веднага в него пускаме пуканите чюшлета и добавяме дребно нарязан чесън и копър.

Всичко го разбъркваме няколко пъти и изчакваме да изстине.

След като изстинат, се пълнят в буркани.

Разкошни пукани люти чушки в буркани за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: