Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Еластични лимецови палачинки с вода

Еластични лимецови палачинки с вода

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Еластични лимецови палачинки с вода
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Определено не можем да живеем без тези лимецови палачинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • козе прясно мляко - 200 мл
  • лимецово брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре с миксер.

Лимецовото брашно се разбърква със солта и захарта.

Млякото се смесва с водата.

Яйцата се разбъркват с половината млякото с водата и брашното до получаване на хомогенна смес без следи от топчета от брашното.

Прибавя се останалото мляко с вода и се разбърква с миксер до получаване на гладка рядка смес.

Тиганът за палачинки се слага на котлона да се загрее.

Прибавя се малко парче от маслото и след като се разтопи, се разнася в целия тиган.

В тигана се изсипва един черпак от сместа и се разстила по цялото дъно на тигана.

Пържи се от едната страна до златисто, след което се обръща и се изпържва от другата страна.

Преди изсипва на всяко лимецова палачинка, тиганът се намазва с олио.

След като се свалят от котлона, вкусните палачинки се нареждат една върху друга в чиния, като не се намазват допълнително с олио.

Еластични лимецови палачинки с вода определено ще ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: