Начин на приготвяне
Яйцата се счупват в купата, в която ще се разбърква сместа. Разбъркват се много добре с тел.
Прибавя се прясното мляко, солта и захарта, като бъркането продължава с миксер.
След това постепенно се прибавя газираната вода, като бъркането продължава на висока степен с мисера.
Сместа се разбърква до получаване на гъста пяна.
В тигана за палачинки се изсипва 1 с.л. олио. Загрява се много добре.
В загрятото олио се изсипва един черпак от сместа, като преди всяко загребване от сместа, смета се разбърква много добре с черпака.
Палачинките се пържат от двете страни до златисто.
Преди всяка палачинка се прибавя в тигана 1 с.л. олио, след което се изсипва от сместа.
Сервират се със сирене и сладко.
Пухкавите лимецови палачинки с газирана вода са готови.