Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват много добре с миксер.
Лимецовото брашно се разбърква със солта и захарта.
Млякото се смесва с водата.
Яйцата се разбъркват с половината млякото с водата и брашното до получаване на хомогенна смес без следи от топчета от брашното.
Прибавя се останалото мляко с вода и се разбърква с миксер до получаване на гладка рядка смес.
Тиганът за палачинки се слага на котлона да се загрее.
Прибавя се малко парче от маслото и след като се разтопи, се разнася в целия тиган.
В тигана се изсипва един черпак от сместа и се разстила по цялото дъно на тигана.
Пържи се от едната страна до златисто, след което се обръща и се изпържва от другата страна.
Преди изсипва на всяко лимецова палачинка, тиганът се намазва с олио.
След като се свалят от котлона, вкусните палачинки се нареждат една върху друга в чиния, като не се намазват допълнително с олио.
Еластични лимецови палачинки с вода определено ще ви хареса.