Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши Криспи Рол

Суши Криспи Рол

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Суши Криспи Рол
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Всеки ден и на обяд, и на вечеря можем да си хапнем вкусно суши Криспи Рол"

Необходими Продукти

  • нори - 2 броя кори за суши
  • ориз - 175 г, за суши Крина
  • вода - 250 мл
  • сьомга - 50 г
  • авокадо - няколко резена
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
  • масло
  • галета
  • сусам
  • сол - 1/2 ч.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак.

Щом забълбука течността, се намалява степента на котлона до най-ниската и ври така до поемане на водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме оризчето за 20 минути да се задуши.

Оризовият оцет се нагрява със захарта и солта. Щом се разтвори захарта, се отстранява от котлона и се оставя да изстине.

Мести се оризът в пластмасова купа и се полива с маринатата от оризов оцет, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула и покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме специална суши подложка. Поставяме 1/2 лист върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме листа с ориз, като го разстиламе с мокри ръце. Поръсваме със сусам.

Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, Филаделфия, резени авокадо и тънки филета сьомга.

След което завиваме на стегнато руло, което разрязваме на малки шайби. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Овалваме в хрупкави трохи от галета, всеки рол. Приготвяме трохите, като смесим галета с масло и получените трохи печем на тиган върху хартия за печене. Поднасяме суши криспи рол със соев сос.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: