Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Урамаки суши

Урамаки суши

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Урамаки суши
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби. Да Ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кори - 3 бр. за суши Нори
  • пилешко филе - 200 г
  • ориз - 260 г за суши
  • вода - 380 мл
  • крема сирене - 110 г Филаделфия
  • оризов оцет - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • краставица - половин
  • сусам
  • соев сос
  • уасаби
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • галета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма Rice. Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне).

Нарязваме осоленото пилешко филе надлъжно на парчета и ги панираме, като, първо, потапяме парчетата филе в разбитото яйце и после ги овалваме в галетата с добавения към нея черен пипер.

Пържим ги в загрят тиган с олио до златист загар.

Взимаме кора Нори и покриваме цялата ѝ повърхност с ориз (с мокри ръце), поръсваме със сусам. Обръщаме кората Нори, така че оризът да остане отдолу (всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон).

Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филенца, ред крема сирене и ред краставица (нарязана на ивици).

С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.

Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.

Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби. Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: