Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол в сос със сирене и кашкавал на фурна

Карфиол в сос със сирене и кашкавал на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Карфиол в сос със сирене и кашкавал на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Карфиолът в сос със сирене и кашкавал е идеален за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава около 2 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г настъргано
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички и бланширайте във вряща подсолена вода за 2 минути, веднага след което прецедете.

Подредете прецедения карфиол в тавичка. Отделно разбийте яйцата и добавете студеното прясно мляко и размийте брашното в тях до еднородна смес.

Прибавете настърганото сирене и черния пипер на вкус и отново разбъркайте.

Залейте карфиола с получения сос и поставете тавата в предварително нагрята на 180°C фурна.

След като сосът заври, извадете тавата и поръсете с настъргания кашкавал, запичате до лек златист загар на кашкавала карфиола на фурна.

Карфиол в сос със сирене и кашкавал на фурна - идеален за обяд и вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: