Начин на приготвяне
Почистваме карфиола, разделяме на розички и сваряваме на пара до полуготовност - трябва да си остане леко твърд.
Изваждаме с решетъчна лъжица и поставяме в намазана огнеупорна тавичка.
В отделен съд разбиваме киселото мляко с прясното.
Брашното запържваме със смес от масло и олио и постепенно разреждаме с млечната смес, като бъркаме непрексънато, докато се посгъсти - регулирайте гъстотата, като добавите повече и по-малко течност.
Овкусете редкия сос Бешамел със сол и черен пипер.
Залейте върху карфиол, поръсете с галета, настърган кашкавал.
Печем карфиола на фурна на загрята 180 °C фурна, докато добие златист цвят.
Хапнете с удоволствие карфиол на фурна със сос!
Коментари
С половината от така получения сос заливаме карфиола, поръсваме с галета и заливаме с останалия сос.
Г-жо на вас ако ви са получи соса - евала. Аз го направих по вашите упътвания. Голям боклук се получи. Мерси. В друг сайт намерих как се прави точно соса.