Начин на приготвяне
Първо се приготвя гренадинът.
За целта се изцежда нарът. Това може да се направи със сокоизтисквачка или като се отделят семената на нара и в хаванче се смачкат, за да се разделят семената от сока.
Изцеденият сок се смесва със захарта и се поставя на котлона, като се разбърква, докато се разтвори захарта.
Когато изстине изцяло, се добавя лимоновият сок.
Ако няма да се използва всичкият гренадин в следващите няколко дена, се добавя 1 ч.л. алкохол (водка, текила или бренди), за да удължи срока му на годност и да издържи по-дълго време.
С готовия гренадин вече може да се приготви коктейлът.
За него чашата се напълва почти половината с лед, налива се текилата и след това портокаловият сок. Разбърква се леко и се добавя гренадинът, като се изсипва в средата. Разбърква се леко.
Гренадинът ще остане по-надолу и при лекото разбъркване ще се получи преливане от цветовете, придаващо ефект на изгрев - сънрайз.
Текилата сънрайз с домашен гренадин е готова.