Gotvach.bg»Рецепти»Коктейли»Текила сънрайз с домашен гренадин

Текила сънрайз с домашен гренадин

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Текила сънрайз с домашен гренадин4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Почерпете се с тази домашна текила сънрайз с домашен гренадин"

Необходими Продукти

  • Гренадин
  • нар - 1 бр.
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • водка - 1 ч.л. /текила/бренди
  • Коктейл
  • текила - 4 с.л.
  • портокалов сок - ½ ч.ч. (около 8 - 9 с.л.)
  • гренадин - 2 с.л.
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя гренадинът.

За целта се изцежда нарът. Това може да се направи със сокоизтисквачка или като се отделят семената на нара и в хаванче се смачкат, за да се разделят семената от сока.

Изцеденият сок се смесва със захарта и се поставя на котлона, като се разбърква, докато се разтвори захарта.

Когато изстине изцяло, се добавя лимоновият сок.

Ако няма да се използва всичкият гренадин в следващите няколко дена, се добавя 1 ч.л. алкохол (водка, текила или бренди), за да удължи срока му на годност и да издържи по-дълго време.

С готовия гренадин вече може да се приготви коктейлът.

За него чашата се напълва почти половината с лед, налива се текилата и след това портокаловият сок. Разбърква се леко и се добавя гренадинът, като се изсипва в средата. Разбърква се леко.

Гренадинът ще остане по-надолу и при лекото разбъркване ще се получи преливане от цветовете, придаващо ефект на изгрев - сънрайз.

Текилата сънрайз с домашен гренадин е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: