Начин на приготвяне
Първо се приготвя гренадинът. Двата нара се разрязват и се изваждат плодчетата. Заедно с водата се слагат в тенджера, когато сместа заври, се намаля котлонът. Оставя се да къкри на бавен огън, докато плодчетата пуснат сок и сместа намалее наполовина, приблизително около 25-30 мин.
След това тази смес се прецежда и се връща отново на котлона, добавя се захарта и се бърка, докато се разтопи. Отново се оставя да къкри, докато сместа намалее на половина - около 12-15 мин.
Маха се от огъня и се добавя водката. Без водка тази смес издържа около 3 седмици, с водката - до 2 месеца. Съхранява се в затворен съд в хладилника.
Полученото количество е достатъчно за около 10 коктейла.
Коктейлът се приготвя, като първо се налива портокаловият сок, после шампанското и накрая гренадинът.
Украсява се с резенчета портокал.