Ризото с къри

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ризото с къри1 / 2
11/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • целина - 1/2 стрък, на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • ризото - 1 3/4 чаши (350 г)
  • бяло вино - 6 с.л.
  • бульон - 3 чаши (750 мл) зеленчуков
  • къри - 1 ч.л., на прах
  • домати - 2 бр. обелени и на ситно нарязани
  • магданоз - 2 с.л., на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и целината се запържват на умерена температура около 5 мин. Добавя се оризът като се бърка около 2 мин.

Добавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари, а след това и зеленчуковият бульон се добавя постепенно (на порции от 1/2 чаша или 125 мл).

Когато оризът омекне леко се добавя кърито на прах, доматите и магданозът. Овкусява се със солта и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: