Къри Ризото

Къри Ризото1 / 2
28/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 250 г
  • кренвирши - 200 г (или 300 грама пилешко месо)
  • зеленчуци - 300 г замразен зеленчуков микс
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 200 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза да се вари. През това време нарежете кренвиршите, а ако използвате пилешко – нарежете го и го изпържете в малко олио.

Нарежете лука и го сложете заедно със зеленчуците да се задушат в малко олио, но в по-голям съд, за да се поберат и другите продукти.

Сложете ориза към зеленчуците и на бавен огън ги разбъркайте. След това добавете кренвиршите и пилешкото месо.

Овкусете със сол и черен пипер, добавете и кърито. Сложете и кашкавала, а при сервиране може да настържете малко и отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
има и стопен кашкавал и друг наръсен отгоре нали?
07.05.2016 19:55