Начин на приготвяне
Чашата е с вместимост от 240 мл.
Измиваме доматите, нарязваме ги на не много едро.
Поставяме ги в тенджера и добавяме олиото, захарта, оцета и солта. Поставяме ги на огъня и оставяме да ври 20 минути.
Чушките изпичаме, обелваме и също нарязваме и варим заедно още 20 минути.
Морковите почистваме нарязваме на колелца, поставяме в съд и варим до готовност.
След като преминат 40 минути и са готови доматите и пипера, към тях добавяме и морковите.
Разбъркваме, добавяме на вкус черен пипер, чесън и магданоз.
Докато е още гореща насипваме лютеницата в буркани, затваряме, увиваме добре и оставяме да стои така, докато се охлади.
По този начин капачките добре ще се затворят и няма да има нужда от стерилизация.
Домашната лютеница без стерилизация е готова.