Бърза ябълкова палачинка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Бърза ябълкова палачинка
Снимка: Мария Симова
1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Да, късно е, но дори сега бихме започнали да правим тази бърза ябълкова палачинка"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 30 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • олио - 30 мл
  • кисело мляко - 150 г
  • брашно - 140 г
  • бакпулвер - 8 г
  • ябълки - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • захар - 30 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето със захарта и ваниловата захар.

Прибавете олиото, киселото мляко и пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки.

В тиган с капак, разтопете маслото и прибавете 30 г захар и нарязаните ябълки, бъркате за около 5 минути.

Прибавете канелата, разбъркайте и намалете котлона на най-ниската степен.

Залейте ябълките с палачинковата смес и заравнете, покрийте с капака и оставете да се пече.

Пробвайте с дървена клечка, по нея не трябва да залепва от сместа и обърнете ябълковата палачинка в чиния.

Връщате палачинката в тигана да се изпече и от другата страна за кратко.

Преместете готовата ябълкова палачинка в чиния с ябълките отгоре.

Поръсете сладките палачинки с пудра захар по желание.

Бърза и много вкусна ябълкова палачинка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: