Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцето със захарта и ваниловата захар.
Прибавете олиото, киселото мляко и пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.
Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки.
В тиган с капак, разтопете маслото и прибавете 30 г захар и нарязаните ябълки, бъркате за около 5 минути.
Прибавете канелата, разбъркайте и намалете котлона на най-ниската степен.
Залейте ябълките с палачинковата смес и заравнете, покрийте с капака и оставете да се пече.
Пробвайте с дървена клечка, по нея не трябва да залепва от сместа и обърнете ябълковата палачинка в чиния.
Връщате палачинката в тигана да се изпече и от другата страна за кратко.
Преместете готовата ябълкова палачинка в чиния с ябълките отгоре.
Поръсете сладките палачинки с пудра захар по желание.
Бърза и много вкусна ябълкова палачинка!