Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре.
Премахва се кожата и се обезкостяват.
Месото се смила в месомелачка.
Прибавя се подправката за бургери Класик.
Каймата се омесва и се оставя за 30 мин в хладилник.
След като се извади от хладилника, от каймата се оформят три топчета.
Всяко топче се сплесква на тънко кюфте бургер.
Кюфтетата се пекат в предварително загрят грил тиган в малко олио.
Пекат се от двете страни до готовност.
След като се изпекат питките от кайма, в тигана се изпичат яйцата, като всяко яйце се пече отделно, без да се разбърква.
Питките за бургер, които са приготвени по рецепта за лимецови питки за бургер с вода, се разрязват на две и се запичат от разрязаната страна в грил тигана.
След като се изпекат, питките се намазват с лютеница.
Върху едната половина се слага пуешкото кюфте, след това яйцето и щипка пържен лук.
Захлупва се с другата половина и се захваща с дървено шишче пуешкият бургер на грил-тиган.