Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Пуешки бургер на грил тиган

Пуешки бургер на грил тиган

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки бургер на грил тиган
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"С всяка хапка все по-вкусен ни се струва този пуешки бургер"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • подправка за бургери - 1 с.л.
  • пържен лук - 3 бр. щипки
  • доматен сос - 50 г или Лютеница
  • олио - 50 мл.
  • битки за бургер - 3 бр. домашни *
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Премахва се кожата и се обезкостяват.

Месото се смила в месомелачка.

Прибавя се подправката за бургери Класик.

Каймата се омесва и се оставя за 30 мин в хладилник.

След като се извади от хладилника, от каймата се оформят три топчета.

Всяко топче се сплесква на тънко кюфте бургер.

Кюфтетата се пекат в предварително загрят грил тиган в малко олио.

Пекат се от двете страни до готовност.

След като се изпекат питките от кайма, в тигана се изпичат яйцата, като всяко яйце се пече отделно, без да се разбърква.

Питките за бургер, които са приготвени по рецепта за лимецови питки за бургер с вода, се разрязват на две и се запичат от разрязаната страна в грил тигана.

След като се изпекат, питките се намазват с лютеница.

Върху едната половина се слага пуешкото кюфте, след това яйцето и щипка пържен лук.

Захлупва се с другата половина и се захваща с дървено шишче пуешкият бургер на грил-тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: