Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленка на грил-тиган

Пърленка на грил-тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пърленка на грил-тиган1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Пърленките са най-вкусната и ароматна алтернатива на хляба, но трябва да предупредим, че водят до пристрастяване!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче за хляб
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - за намазване
  • шарена сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват маята, оцетът, захарта, солта, олиото, яйцето и киселото мляко с разтворената в него сода.

Прясното мляко се добавя постепенно, като се замесва меко тесто.

Слага се в намазана с мазнина купа и се оставя да се надигне двойно. Тестото се премесва и се разделя на топки.

Разточват се на тънки питки, нареждат се в тава и се оставят да се надигнат.

Пърленките се пекат от двете страни в намазан с мазнина грил тиган. Още топли се намазват с масло, натриват се с чесън и се поръсват шарена сол.

Пърленката на грил-тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пипито
Пипито
колко пърленки стават с 1 килограм брашно? Вероятно ще стигнат за цял ресторант.
04.09.2014 12:37
19