Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Чеснови пуешки пържоли на грил тиган

Чеснови пуешки пържоли на грил тиган

Чеснови пуешки пържоли на грил тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Сочни, ароматни и много вкусни чеснови пуешки пържоли, приготвени на грил тиган"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги поръсете със сол и черен пипер.

В купичка пресовайте чесъна с преса и нарежете магданоза на много дребно.

Добавете зехтина и разбъркайте добре. Оставете да се утаи магданоза и чесъна и със зехтина, който е на повърхността, намажете пържолите от двете страни.

Загрейте ребрен тиган и изпечете месото от двете страни до готовност.

Няколко минути преди да извадите, намажете с магданоза и чесъна пуешките пържоли.

Едната страна е достатъчна, за да поеме ароматите.

Извадете и сервирайте веднага чеснови пуешки пържоли на грил тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: